Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 6.

Deze week is er opnieuw traag maar zeker vooruitgang geboekt.

Het interieur van de Mercedes is nu zo goed als klaar. De zetels zijn af, het dashboard is compleet en alles is op zijn plaats gelijmd.

View from back to front of the Mercedes interior. Detail view of the finished seats.

Nog een paar kleine touch-ups en een tapijtje voor de voetruimte en deze is gereed.

De carrosserie was vorige week al geverfd, vernist en geschuurd. Ik ben bij het polijsten wel iets te ijverig geweest en zag plots witte primer tevoorschijn komen. Ik heb die plekjes opnieuw geverfd. Deze week moet het opnieuw geschuurd en gepolijst worden.

Tramsgewijs zijn de eindpanelen klaar. De ramen zijn ingestoken en gevuld:

Windows on one end of the tram.

Je kan de gaten nog zien in de buistenste ramen. De middelste is al gevuld met mijn trouwe Vallejo Plastic Putty.

Volgende stap is het dak. De steunen voor het dakraam zijn eerst aan de beurt:

Front view of the tram, showing skylight supports and end beam.

Er is een eindbalk aan elke kant die helemaal in vorm moet geschuurd worden. In navolging van de OcCre YouTube video heb ik de volledige tram afgeplakt om te vermijden dat er te veel stof in het interieur zou vallen. In deze foto zie je ook het dakraam en de serie venstertjes die er in moeten:

Tram with skylight added and masked off completely.

Wat er nu moet gebeuren is het installeren van de dakplankjes. Deze moeten een halfuurtje in water weken om ze meer plooibaar te maken, dus dat is iets voor woensdagavond.

Terwijl al de verschillende onderdeeltjes drogen en/of wachten op wat meer vrije tijd heb ik een ander project meegebracht: het AFV Club U-2C spionagevliegtuig. Deze bouw ik voor een group build op Facebook: Around the World Group Build - Small Air Forces of the World. Dit zijn interieuronderdelen zoals de cockpit, landingsgestel en fotocamera:

Cockpit, landing gear and camera of the U-2C spy plane

 

Ander nieuws: ik heb mijn eerste buitenlandse bestelling verstuurd (naar Oostenrijk! Bedankt!) en ik ben vanaf vandaag een DHL Service Point. :-)

Op woensdag beginnen de bouwavonden! Er zijn nog altijd plaatsjes open, dus als je graag een paar uurtjes wil bouwen in goed gezelschap, kom maar langs!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.