Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 5.

Dinsdag is aangebroken, tijd dus voor een nieuwe aflevering van de bouwblog!

Ik heb niet veel vooruitgang geboekt met de Mercedes deze week. De instrumenten zijn toegevoegd; decals met een druppel glanzende vernis:

Mercedes dashboard with instrument decals added.

Ik wou de laatste lijntjes op de zetels schilderen, maar de vorige waren nog niet helemaal droog. Tijdens het opkuisen van de nieuwe lijntjes begonnen de oude te verdwijnen. Gelukkig ben ik er nog in geslaagd om het te herstellen. Deze week zouden deze af moeten geraken en het interieur is dan compleet.

Mercedes seats. One of the seats has the full light tan crosslines.

De carrosserie is glad gemaakt met 2000-, 6000- en 12000-korrel nat schuurpapier. Volgende stap is polijsten met Tamiya Compound.

 

De kabeltram blijft goed vooruitgaan. Ik heb besloten om de ramen toch al te installeren omdat ze veel gatenvulling nodig hebben en dit nagenoeg onmogelijk zal zijn wanneer het dak is geïnstalleerd.

Zoals je hier ziet zijn er grote gaten en kieren tussen de frames:

Installed window frames showing large gaps.

Deze moeten natuurlijk gevuld worden. PolyFilla gebruiken zou resulteren in de nood voor uitgebreid schuren. Dat is absoluut geen optie hier. De oplossing is mijn favoriete putty: Vallejo Plastic Putty. Deze kan aangebracht worden en het overschot onmiddellijk weggeveegd met een oorstokje, wat schuren overbodig maakt. Het raam moet wel mooi afgeplakt worden. De rechte randen kunnen eenvoudig met gewone tape gedaan worden. Voor de gebogen bovenrand heb ik flexible masking tape gebruikt. Zoals dit:

Side windows masked with regular tape.Curved tops of the window frames, masked with flexible tape.

De putty is ingesmeerd, weggeveegd en de tape is verwijderd terwijl de putty nog niet droog is. Vallejo is wit van kleur, dus ik moet niet schuren en ook niet herschilderen!

Eens alle ramen zijn geïnstalleerd en gevuld kon ik starten met de eindpanelen. Die bestaan uit drie panelen die onder een hoek moeten geplakt worden. Om zeker te zijn van de hoek heb ik direct het dakframe ook geïnstalleerd:

Front/end panels installed, and roof frames added to make sure of the angles.

Eens dit droog was heb ik de panelen gevuld (terug met PolyFilla) en glad geschuurd. Je kan nog zien hoe breed deze openingen waren:

End panels, filled and sanded.

Te doen deze week: de Mercedes polijsten en zetels afwerken. Meer ramen op de tram, uiteinden schilderen en misschien al aan het dak beginnen.

Tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.