Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 27.

Hier zijn we weer. Hoe gaat uw vakantie (als u verlof hebt)?

Er is vooruitgang met de Franse tankbemanning! Ze beginnen er goed uit te zien, met een beetje hulp van Bruce op woensdagavond. De man links (laat ons hem Pierre noemen) is zo goed als klaar; enkel nog de baret en het haar op te schonen.  De andere (hoe klinkt François?) heeft zijn leren jas, nu nog zijn broek en schoenen. Die schoenen en de onderbenen zullen wat stof nodig hebben om ze te laten passen met de zeer vuile ARL.

De huizen dan. Ik heb geschuurd en geschuurd, en dan nog wat meer geschuurd. Sommige van de lijmnaden zijn ook gebroken, maar uiteindelijk heb ik alle kozijnen kunnen installeren. Om u een idee te geven van hoe de pasvorm is zonder enig werk:

Tof, hé. Ik denk dat dit één van de redenen is waarom deze huisjes niet meer gemaakt worden. Ze zijn heel cool, maar er is VEEL werk nodig om er iets moois van te maken.

Het grotere huis is klaarblijkelijk een café. Al wat er in de doos zit voor de grote ruiten is gesloten luiken. Niet echt aantrekkelijk, dus ik heb het plan opgevat om één groot glazen raam te maken (misschien met belettering?). De raamopening heeft ook wat schade in de hoek, dus als ik dat in één klap kan verbergen; des te beter.

Dus: schuren alweer. Het raamwerk heb ik gemaakt van overschotjes houtstrip. Eens geschilderd zet ik daar een stuk transparant plastic tegen en gaan er vier latjes aan de andere kant om het geheel vast te maken. Hopelijk gaat dat er goed uit zien.

Nadat alle raamwerk vast stond, heb ik het geheel binnen en buiten geprimed met Citadel Wraithbone (wat één van mijn favoriete spuitbusprimers aan het worden is). Ik plan om behangpapier te simuleren aan de binnenmuren, dus ik ga wat oude patronen beginnen opzoeken op het internet. Er is geen glas voorzien in de doos. Ook hiervoor ga ik transparant plastic moeten gebruiken.

En dan: de straat. Na dit te versterken en de randjes te schuren heb ik deze geprimed, vervolgens geschilderd in tinten grijs en dan een paar individuele kasseien uitgelicht met verschillende kleurtjes. Dit proces zal grotendeels hetzelfde zijn als met het voetje van mijn dreadnought. De vloeren van de huizen zijn ook geschilderd. De halfwitte strepen zijn waar de huismuren zullen komen. Ik heb ervoor gezorgd dat er wat overlap was met de aangrenzende kleur om tegen te gaan dat het wit onder de muur komt piepen eens de huizen er staan.

Misschien merk je dat alles er nogal plat uitziet. De vloeren, het voetpad en de straat zelf zitten allemaal op hetzelfde niveau. Ik weet eigenlijk niet of verhoogde voetpaden al een ding waren in Frankrijk in de 1940's, of als dit een beperking is van de kit. Misschien een tweede reden waarom Miniart deze niet meer maakt?

Dat is het! Ik hoop om de figuren binnenkort klaar te hebben. De gebouwen gaan nog wel een paar weken tijd nodig hebben, maar ik heb er deze laatste weken meer vooruitgang mee geboekt dan in de voorgaande jaren...

Tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.