Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 26.

Dag iedereen. De vakantie is begonnen! Tijd om te bouwen!

Mijn dreadnought is klaar. Hier zijn een paar foto's:

De Tyranids hebben een likje verf op hun tong gekregen. Ik heb een mix van rood en wit gebruikt om een roze kleur te krijgen. De ogen zijn geschilderd met mengelingen van rood en geel, en ik heb dan geprobeerd om een gele iris en een zwarte pupil te zetten. Ik heb opnieuw geprobeerd om wat variatie te brengen in de oogkleuren. Ze hebben nog wat werk nodig om alles op te schonen, maar ik ben er wel tevreden over.

De mensen dan: de Franse tankbemanning gaat gestaag vooruit. De man in het groen begint al ergens op te lijken. De jas is klaar en ik ben nu bezig aan de broek. Zijn riem is geschilderd in Gebrande Sienna olie en ik realiseer me nu plots dat ik zijn gesp vergeten ben te schilderen. Gelukkig zijn de armen nog niet geplakt.

Ik ben goed vooruit gegaan met het Miniart huis. Dat dacht ik toch. Toen ik de raamkozijnen paste, bleek dat er nog VEEL te schuren valt aan de raamopeningen. Hoera!... maar het zal het zeker waard zijn. Hier zijn de huisjes los op het stukje weg gezet:

In tegenstelling tot veel huismodellen zijn dit geen ruïnes. Ze zijn gewoon in een hoek afgesneden aan de achterkant. Er zijn plastiek vloeren bijgeleverd met een ingegoten houteffect. De huisjes hebben ook elk een ander dak. Het kleinere heeft een leistenen dak, het grotere heeft dakpannen. Ik ben begonnen met dit alles te schilderen. Ze zijn geprimed met Citadel spray Wraithbone, en hebben dan een laagje wash gekregen. De lange vloeren en de leien zijn in Ammo-Mig Dark Wash gedaan, de kleinere vloeren in bruine Citadel Agrax Earthshade, de dakpannen kregen een behandeling met Ammo-Mig Light Rust Wash. Dit heeft allemaal nog werk nodig om het realistischer te maken, maar dit toont al mooi aan wat je kan doen met een simpele wash.

Ik heb deze morgen ook iets heel cool gekregen. Ik heb twee van de nieuwe Warhammer Skaventide dozen ontvangen. Ze zijn groot en zwaar (bijna 5 kg) en zitten tsjokvol. Boeken, figuren, spelmarkers, terreinstukken,... Het is eigenlijk een volldig spel in één doos. Ik mag ze nog niet verkopen tot 13 juli, maar je kan hier zien wat er allemaal in zit.

Nog één ding: 7 juli is koopzondag hier in Mechelen, dus ik zal open zijn van 13h tot 17.30h ongeveer.

Tot volgende week!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.