Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 25.

Hallo alweer!

Laat ons er direct invliegen: de dreadnought is zo goed als klaar. Ik heb de brandstoflijnen in geel-zwart en metaalrood geverfd en aan de arm bevestigd en heb nog wat schade en roeststrepen op de schouder gezet.

Het voetje is ook klaar. Als laatste stappen heb ik wat extra pigment gemixt met fixer in de voegen gepenseeld en een finale matlaag geschilderd waar nodig. De 'voeten' zijn dan voorzien van een stoflaag en het hele ding is op de kasseien gelijmd met Uhu tweedeels epoxy.

Er is een doodshoofd in een tandwiel op de rug gegoten die ik nog vergeten ben te schilderen. Dat is het laatste werkje en dan is de dreadnought helemaal klaar.

 

Volgende: de groep Tyranids. Ik dacht vorige week dat deze leuk zouden worden om te schilderen, maar ik was deze vrij snel beu. Er zit een hoop verborgen tussen de zes armen en het is lastig om een penseel daar in te krijgen. Ik kan me niet voorstellen om dozijnen van deze figuren te schilderen in één sessie. The basis van de onderkant is Wraithbone, met een meer en minder verdunde wash van Agrax Earthshade erover. De pantserplaten op de rug en de benen zijn geschilderd met een paar verschillende mixen van Naggaroth Night en Kantor of Macragge Blue. Zo heeft niet elke figuur exact dezelfde kleur. De wapens zijn geschilderd met mixes van Wraithbone en een beetje Leadbelcher. Nog te doen: ogen en tongen.

De conversie van de Space Marine hoop ik ook deze week af te werken. De munitiedoos is geschilderd in zwart, gedrybrushed met Gun Metal en dan nog eens gedrybrushed met Macragge Blue. De riemen zijn weer met Wraithbone geschilderd en gaan nog een bruine wash krijgen om het detail naar boven te halen. De arm is ook al tegen het wapen gelijmd.

Tenslotte heb ik wat vooruitgang geboekt met de Franse tankbemanning. De groene jas is zo goed als af (er kan misschien nog een extra schaduw op), de bruine leren jas heeft nog heel wat werk. Deze had een zwarte grondlaag gekregen, wat misschien geen fantastisch idee was. Een witte basis had het bruin er beter doen uit komen.

Dit is allemaal (behalve de acryl grondlaag) gedaan in olieverf. Ik wil deze graag afwerken zodat de ARL in mijn etalage kan en ik kan beginnen aan een volgend project. Misschien de nieuwe Airfix Bristol Bulldog wanneer die binnenkomt?

Dat is het. Tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.