Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 24.

Hallo! Juni is alweer half voorbij; de tijd vliegt snel, gebruik hem wel.

Dus: hier is hoe ik mijn tijd gebruikt heb deze week.

Eerst en vooral: de dreadnought heeft zijn laatste decals gekregen (de tekstjes op het 'perkament'), heeft ook een lichte filter gekregen met groene olieverf en wat streepvuil met Ammo 'Starship Filth' oilbrusher. Ik heb het ding ook in mekaar gestoken. Het ziet er wel cool uit. Wat nog mankeert is de brandstofleiding die tussen de linkerhand en de aangehechte vlammenwerper loopt.

Het voetje voor de dreadnought is ook goed vooruit gegaan. De dark wash op de kasseien heeft het detail uitgebracht, maar de voegen waren iets te donker geworden. Ik heb deze verlicht met Light Dust Nature Effects (A.Mig-1401).

Eens dit droog was, vond ik dat deze een beetje te grijs was en heb beslist om wat meer kleur te introduceren, deze keer met Kursk Soil (A.Mig-1400).

We zijn in essentie kleuren aan het opbouwen om een interessante straat te maken. De volgende stap is pigmenten: Light Dust, gemixt over mijn pigmentendoos met Europe Dust en Rubble (Rubble is A.Mig-3013, de oude Mig Productions potjes zijn nu verkrijgbaar als A.Mig-3002 en A.Mig-3004). Om het geheel af te werken, heb ik een paar plukjes gras toegevoegd van Model Scene in de lege plaatsen waar ik kasseien verwijderd heb.

Tenslotte heb ik wat laser-cut papieren blaadjes (ook van Model Scene) verspreid. Dit zijn droge en dode boomblaadjes, dus heb ik het gras wat bijgekleurd met Deck Tan en Sandy Yellow om het een meer herfstachtig gevoel te geven. Het geheel is dan bedekt met VMS ENML 2.0 Binders. Dit is een pigment fixer, die alles gaat vast zetten. Op dit moment is de hele basis heel glanzend, dus ik moet deze nog wat mat maken.

Ik wou één van mijn Space Marine vlammenwerpers ombouwen naar een gatling schutter, met één van de opties die over waren van de dreadnought. Er is een klein beetje wegsnijden en bijpassen nodig voor de armen, maar het probleem is dat ik geen munitiedoos heb voor het wapen. Ik heb nog wat hout en koper over van de Occre tram, dus ik heb een ammobox gescratchbuilt met dat en wat tape. Moet nog geschilderd worden, natuurlijk.

Tenslotte het andere leger dat in de Introductory set zit die ik van Games Workshop heb gekregen: een sectie Tyranids. Ik heb deze in mekaar gestoken en geprimed. Nog heel wat schilderwerk, maar de figuren zelf zien er geweldig uit. Elk figuur is een klein beetje verschillend en heeft veel detail om een kleurtje te geven.

Dat is het voor nu.

Tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.