Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 23.

Goeiemorgen!

Tijd voor een voortgangsrapport. :-)

Ik heb een pakje ontvangen van Ammo Mig. Ik had in de eerste plaats wat Quake Crackle Creator besteld. Dit is bedoeld om een gebroken-grond effect te creeëren. (ik heb nu 2183 Old Blacktop en 2184 Scorched Sand), ik wou het gebruiken voor de voetjes van de Warhammer figuren. Je moet het product vrij dik en gelijkmatig aanbrengen op een geprimede ondergrond (de handleiding raadt een palletmes aan) en hoe dikker je het product smeert, hoe groter de barsten die gaan gevormd worden.

Eerlijk gezegd ben ik niet erg onder de indruk van de Crackle Creator. Het doet wat het zegt, maar het effect is niet erg overtuigend, en het hecht niet goed aan de geprimede ondergrond. Misschien ligt het aan mij; ik ga er nog wat mee experimenteren deze week.

Het andere products dat ik heb besteld is wat groene Drybrush verf. Ik heb deze al eerder gebruikt en dit is goeie verf. Ik heb 0607 Green gebruikt om de randen van de dreadnought pantserplaten te accentueren en dan 0607 Medium Green met een stukje spons aangebracht voor chipping. De verfschilfers zijn dan ingekleurd met Van Dyck bruin olieverf. Ik ga er nog wat streaking effecten aan toevoegen, maar de dreadnought is bijna klaar, denk ik.

Voor het voetje van de dreadnought heb ik een stukje kasseiweg gemaakt met Apoxie Sculpt. Dit is een epoxy klei in twee delen. Je kneed twee gelijke stukken in een gladde klei en je kan gelijk wat boetseren, met wat water om te vermijden dat je gereedschap blijft plakken. Het blijft zacht en werkbaar voor een paar uur en hardt volledig uit in 24 uur. Fantastisch spul! Ik heb dit ook gebruikt voor mijn Among Us vignette een paar jaar geleden en het is nog altijd goed.

De eerste stap is een relatief evenmatige laag op de basis leggen. Ik heb dan een geodriehoek gebruikt om de lange voegen in de sculpt te drukken. Met een stukje aangescherpt hout kunnen dan de individuele stenen gevormd worden. Om wat meer oppervlaktedetail te maken heb ik een stukje kurk gebruikt. Een paar van de kassseien zijn ook volledig verwijderd. Zo ziet het er uit na 24 uur:

De volgende stap: schilderen! Eerst een laag Citadel Wraithbone primer. Eens droog, begon ik willekeurige kasseien te schilderen in Tamiya XF-82 (eigenlijk niet de beste keus, want deze is iets te blauw; je hebt een meer neutrale kleur grijs nodig).

Dat is de eerste kleur. Voor de rest pak je gewoon kleurtjes die je rond je staan hebt en geef je willekeurige steentjes een laagje verf. Ik heb verschillende tinten bruin, grijs, zand gebruikt, en zwart en wraithbone (een pastelwit). Uiteindelijk heb je een heel levendig en kleurig stukje weg:

Om het allemaal samen te brengen en het contrast te verminderen, gaan we washes en pigmenten gebruiken. Hier is mijn kasseibaan na slechts één laag Dark Wash (A.Mig 1008). Het ziet er veel minder kleurig uit en de kleine imperfecties die ik met de kurk gestempeld heb zijn gevuld en springen er uit.

Nu nog pigmenten om de voegen op te vullen. Waar er stenen uitgehaald zijn ga ik wat gras proberen in te planten om toch wat kleur terug te brengen.

Waar ik ook nog aan heb gewerkt is een oud 1/35 Miniart hoisje. Dit is alweer iets dat al jarenlang op Shelf of Doom staat. Deze is grotendeels in vacuform gemaakt en heeft heel veel schuren, vullen en meer schuren nodig. De basis heeft wat versterking nodig met strips van 5x5mm balsahout.

Wanneer deze klaar is, zal het een mooie basis zijn voor heel wat voertuigen.

Nog één ding: de Franse tankbemanning. De gezichten zijn klaar. Ik heb nu hun uniformen een basislaagje gegeven met acrylverf. De rest wordt met olieverf gedaan.

Dat is het: tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.