Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 22.

Hallo alweer!

We zijn juni begonnen met een modelbouwbeurs: ScaleWorld in Geel, georganiseerd door KMK. Er waren fantastische modellen te zien, en heel veel bezoekers. ScaleWorld is goed op weg om één van de grootste beurzen in België te worden. Ik was er ook met een verkoopstandje en heb een paar modellen in de wedstrijd ingeschreven (maar helaas niks gewonnen...)

Een sfeerbeeld:

We hadden een goeie locatie, vlakbij de wedstrijdtafels (daarboven in de achtergrond). In de volgende show moet ik misschien twee tafels reserveren, om wat meer ruimte te hebben voor mijn selectie van koopwaar.

Eén minpuntje: de internetconnectie was... niet goed. Voor een winkel die bijna volledig online loopt, is dat vrij essentieel. Ik kan mijn bestellingen niet snel genoeg verwerken en betalingen per kaart verlopen heel stroef.


Anyway, wat is er allemaal gebeurd in de winkel?

Eerst en vooral: mijn ARL is klaar. De koplampen zijn opgevuld met glanzende vernis. Mijn  plan was om Kristal Klear te gebruiken, maar ik heb te veel in één keer gebruikt en het droogde wit op. Gelukkig kon ik het nog verwijderen en uiteindelijk heb ik VMS Varnish HD gebruikt.

De lampen zitten al vast aan de tank, dus ik moest een beetje improviseren om ze plat te houden.

Dit is het finale resultaat (nee, ik ben de loop niet verloren, die is gewoon nog verwijderbaar :-) ):

Je kan ook één uiteinde van de sleepkabel zien. Dit is een lengte Karaya kabel (ik geloof dat die uit koper gemaakt is) van 0.9mm diameter. Dit is eerst grijs geschilderd, en krijgt dan een onregelmatig laagje Streaking Rust Effects (A.Mig-1204), gevolgd door Light Rust Wash (A.Mig-1004). De koperdraad laat toe om de kabel over de steunen van de spatborden te vormen en blijft op zijn plaats met slechts een klein drupje secondelijm.

De tank is dus klaar. Ik ben nu aan het werken aan een paar figuren om een bemanning voor te stellen. Een figuur of twee zijn ook heel handig om de werkelijke grootte van een voertuig te tonen. Gezichten zijn vrij moeilijk, dus ik had gevraagd aan één van de vaste klanten op woensdag om me zijn schildertechniek te demonstreren (bedankt Bruce!). De man op links is door hem gedaan, de rechtse figuur is van mijn hand (ik heb wel de pupillen gezet). Ik heb nog wat oefening nodig, maar het gaat goed vooruit, denk ik. :-)

Ten laatste: de Warhammer dreadnought. De basisverflaag is klaar, en ik heb VMS gloss Varnish HD gebruikt voor de platen waar een decal op komt. Die zijn dan geplakt zonder problemen; ze zijn van een degelijke kwaliteit. Er moet nu nog een extra laag mat op de decals, en dan kan ik beginnen aan de verwering. Er komen wat groene drybrush verfjes aan om dit wat makkelijker te maken, dus blijf volgen voor meer.

Het plasma kanon heeft een eerste witte wash gekregen. Het effect is er nog niet helemaal, dus ik ga die video nog eens bekijken en proberen om het verbeteren.

Dat is het alweer.

Tot volgende week!

 

 

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.