Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 21.

Hallo en welkom in de laatste week van mei.

Waar heb ik mij mee bezig gehouden?

Eerst en vooral: de kanonsloop van de ARL heeft wat stof gekregen. De blauwe kleur is nu wat doffer, wat ervoor zorgt dat ie beter past bij de rest van de tank. Er zijn nog twee zaken die ik moet doen: de koplampen hebben een glaasje nodig. Helaas ben ik die ergens kwijt geraakt, dus ik ga pogen om ze op te vullen met Micro Kristal Klear. Ten tweede: er is een sleepkabel die over de voorkant is gedrapeerd. In de kit zit er een kleine lengte koord en twee plastiek eindlussen. Ervaring leert mij dat het eigenlijk geen goed idee is om touw te schilderen: het begint te rafelen en er schieten haartjes uit aan alle kanten. Ik zal het koord vervangen door wat metalen draad die ik nog heb. Helaas liggen beide dingen thuis en ik blijf maar vergeten om die mee te nemen naar de winkel...

Op naar Warhammer!

Ik heb een poging gedaan om eindelijk wat meer vooruitgang te boeken met mijn Space Marines en ik denk dat ik er wel in geslaagd ben. Deze drie zijn zo goed als klaar. Nog een beetje verwering en wat werk aan de voetstukjes waarop ze staan, maar ik ben al heel tevreden met hoe ze er uit zien. Er is nog één figuur, maar ik ga proberen om die een ander wapen te geven.

De dreadnought gaat ook mooi vooruit. De groene basislaag ligt er op en ik heb veel van de details al geschilderd. Het meeste is Citadel, maar ik heb ook wat olieverf en Ammo-Mig verfjes gebruikt.

Het groen is vrij donker en dof op dit moment, maar ik ga deze chippen en verweren, dus het hele ding gaat (hopelijk) tot leven komen terwijl ik er aan werk.

De blauwe spoelen op het plasmakanon zijn eerst in een grondlaag van Ammo Warhead Metallic Blue (A.Mig-0196) gezet en dan gedrybrushed met Sky Line Blue (A.Mig-0224). Gisteren zag ik toevallig een video op YouTube die toonde hoe een gloeiend effect te maken met een wash van witte olieverf, dus dat ga ik ook eens proberen.

 

Vorig weekend was er een kleine expo bij MSC De Locloods, waar ze enkele van hun modelspoorbanen tentoon gesteld hebben. Ik heb ze een kort bezoek gebracht op zondag. Hier zijn een paar foto's. Zoals je ziet maken ze echt coole dingen, in alle schalen.

 

En dan: deze zondag is er Scaleworld 2024! Scaleworld wordt georganiseerd door KMK en is één van de grotere beurzen in België. Het is gratis en vindt plaats in Geel. Ik zal er ook zijn met een kleine stand, dus als je daar bent, kom eens goeiedag zeggen!

Tot volgende week (of zondag :-) )!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.