Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 20.

Hallo! Welkom terug.

Laat er ons direct invliegen: de ARL is bijna klaar. Ik heb wat pigmenten over de onderkanten van de romp en de rupsbanden aangebracht zodat de scherpe rand van het droge slijk wat verzacht wordt en zodat de rupsen beter geïntegreerd zijn met de rest van de tank.

 

Zowat het enige dat nu nog moet gebeuren is de loop van het kanon. Dat is nog te proper vergeleken met de rest van de tank. Hopelijk is deze volgende week klaar!

 

De Dreadnought dan is aangekomen in de verfstage. Om te beginnen heb ik de stukken die in natuurlijk metaal moeten komen eerst zwart geverfd en dan gedrybrushed met Gun Metal. Dit geeft een goed 'heavy metal' effect.

Eens dit droog is, kon ik de benen assembleren en beginnen aan wat kleur. Ik heb besloten om een Salamanders dreadnought te maken, eigenlijk enkel omdat ik de markeringen vrij cool vind (draken en vuur!). Het kleur van de Salamanders is groen, dus ik heb Tamiya XF-11 J.N. Green gekozen. Dit is de kleur die Japanse Zeros kregen wanneer ze gebaseerd waren aan land. Ik  ben dit aan het verven met penseel, sterk verdund met water en in meerdere dunne laagjes. Op de foto zie je aan de bovenkant een eerste laag, het linkerbeen (rechts op de foto) heeft al grotendeels de finale kleur. ER moeten zeker nog highlights op en verwering, maar het is een mooie basislaag.

Dat is het voor deze week.

 

Dit weekend is er de opendeurdag en expo van MSC De Locloods modelspoorclub. Ik ben een sponsor, dus als je de kans hebt, spring eens binnen en zie wat ze allemaal doen.

Tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.