Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 19.

Hallo en welkom terug!

Mijn week congé heeft deugd gedaan; het is terug tijd voor een nieuwe blogpost!

Eerst en vooral de ARL. Het aflopende vuil en roest is afgewerkt en ik heb nu stof en slijk aangebracht. Dit is opnieuw opgebouwd met A.Mig-1751 Dry Steppe. Ik heb het gevoel dat de bovenrand van het slijk te scherp is. Deze zal moeten versluierd worden met wat pigmenten, maar ik ben al blij met het resultaat tot nu toe.

De bovenkant heeft een laagje Light Dust pigment gekregen. Het profiel van de spatborden wordt mooi duidelijk hierdoor. Het pigment breekt ook de eentonigheid van het dak, dat voor de rest in één monotone laag blauw is geschilderd.

De ARL is nu bijna klaar. Ik ga thuis eens kijken in mijn kast welk half-afgewerkt voertuig ik kan meenemen om af te werken in de winkel.

 

Aan de Warhammer kant heb ik de twee Stormcast Eternals geschilderd. De meeste verf zat in de doos (blauw, goud, wit, zwart, staal). De lederen riemen en de speerschachten zijn in olie geschilderd. Eén van de figuren was geprimed in wit, de ander is geschilderd rechtstreeks op het grijze plastiek. Kan je zien wat de geprimede is?

Ik ben vrij blij met hoe deze er uiteindelijk uitzien.

 

Het volgende Warhammer project is een Space Marine Dreadnought.

Dreadnoughts zijn één van die dingen die tonen hoe overdreven donker het 40k universum is. Wanneer een Space Marine dodelijk verwond is, wordt hij in een life-support doodskist gepropt en in een mechanisch harnas gemonteerd. Dit is een Dreadnought: een halfdode genetisch gemanipuleerde supersoldaat die niet mag sterven, maar verplicht wordt om door te vechten voor een religieus-fascistisch menselijk keizerrijk (en dit zijn de 'goeden'!).

De figuren zijn opgebouwd uit stukjes die je in mekaar duwt, dit is eerder een klassiek model aangezien je de onderdelen moet uitknippen en aan mekaar lijmen. De pasvorm is niet altijd perfect, maar met een beetje vullen en schrapen wordt het toch een mooi model. Er zijn zelfs een paar opties wat betreft bewapening en in de doos zit een uitgebreid vel decals.


De constructie is vrij ver gevorderd nu. Ik moet nog even checken naar gaatjes om te vullen en daarna kan ik starten met primen en schilderen.

Tot volgende week!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.