Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 15.

Dag iedereen,

Een korte blog deze week, om de vooruitgang van de Mercedes to tonen. Volgende week zou deze klaar moeten zijn.

Alle chroom stukjes zijn nu geïnstalleerd. Die moeten een beetje geschraapt worden zodat de lijm genoeg 'bijt' heeft in het onderdeel. De ruitenwissers hebben ook een druppeltje zwarte verf nodig om het rubber voor te stellen. De zijspiegel was lastig om te installeren. Het is in twee delen (plus een spiegelsticker). De hele boel in mekaar steken is niet makkelijk wanneer je totaal geen grip hebt. Uiteindelijk is het me toch gelukt, nadat alles een paar keer op de vloer is beland.

Aan de voorkant hebben we het rooster, de koplampen, richtingaanwijzers (?) en bumpers. Al dit was vrij eenvoudig, ze passen perfect. De bumper is gemonteerd op een U-vormige steun. Met een beetje wrikken komt ie mooi op zijn plaats te zitten. De kentekenplaten hebben nog hun '300 SL' decals nodig.

De achterkant dan heeft lichten en aanwijzers. Twee transparante onderdelen plus een chroom stukje per kant. De transparante lichten zijn geschilderd met Tamiya Clear oranje en rood, en alles is in mekaar gezet met Micro Kristal Klear. DE bumper is op dezelfde manier in mekaar gezet als de voorste. Het Mercedes logo en de '300 SL' titel zijn metalen stickers. Nadat deze voorzichtig op de juiste plaats gelegd zijn en de film nog voorzichtiger verwijderd, zit deze heel mooi op het kofferdeksel.

Uiteindelijk de strepen op de zijkant. Opnieuw heel eenvoudig te lijmen. De linkerzijde van de auto heeft 'Mercedes' titels, die opnieuw een metalen sticker zijn. Wat ik niet had verwacht tijdens de constructie was hoe diep de wielen in hun behuizing zitten.

Als laatste: de grondplaat. Tamiya levert die aan als een transparant stuk, wat je toelaat om de buizenstructuur te tonen. Goed idee, het enige probleempje is de aanhechting: er zijn vier contactpunten voorzien op de buizen, de rest ligt gewoon tegen de carrosserie. Het inlijmen moet wat voorzichtig gebeuren, anders kan je je verflaag beschadigen.

Tamiya komt trouwens met een volledig doorzichtige uitvoering van deze 300SL (ook in 1/24). Als iemand geïnteresseerd is, laat maar iets weten.

Wat moet er nog gebeuren? Eerst en vooral hebben de deurhendels een druppel verf nodig, dan wil ik het kofferdeksel uitlijnen. De kentekens moeten er nog op en dan is het de beurt aan de uitlaatpijp en demper. Als finale toets wil de auto nog eens licht opblinken om eventuele vingerafdrukken te verwijderen.

Tot volgende week!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.