Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 13.

Hallo!

Eerst en vooral, excuses voor de vermiste blog post 12. Ik had deze gepost onder de verkeerde blogcategorie en dus kwam ze niet tevoorschijn tot ik het zondag gefixt heb...

Goed nieuws! De San Francisco kabeltram is klaar!

De laatste onderdelen die nog moesten geïnstalleerd worden waren de bellen, 'pinkers', handvaten en koplampen. De bellen en richtingaanwijzers hadden elk een gaatje nodig in het dak. Die werden met behulp van een geodriehoek en een handboortje op de juiste plaats geboord. Vrij eenvoudig en dit werkte zonder problemen.

De handvaten moesten simpelweg tegen de binnenmuren geplakt worden.

De koplampen aan de andere kant konden wel wat werk gebruiken. Die worden geleverd als een 'pot', zonder detail of lens. Ik heb een stukje messing draad gesneden en geschuurd tot ze op een lampje leken en deze werden in de pot geplakt en zilver geschilderd.

Voor de lens heb ik eerst geprobeerd om Micro Kristal Klear te gebruiken, maar de opening is net iets te groot en ik kreeg geen mooie lens. Uiteindelijk heb ik een stukje transparant acetaat gebruikt en dit op de koplamp geplakt. Daarna heb ik het overschot weggesneden, rond geschuurd en een zwart randje geschilderd. Ziet er een stuk beter uit dan een lege koplamp.

Nadat dit alles geïnstalleerd is, is de tram af:
Misschien heb je de twee kleine passagiers opgemerkt die naar buiten kijken. Zoals gezegd bouw ik deze tram voor mijn zus, die vrij recent geadopteerd is door twee katjes. Ik dacht dat ze een fijne meerwaarde zouden zijn bij dit project. De katjes zijn 1/24 3D geprinte items door het Zuid-Koreaanse SOL Model. Ik heb ze geschilderd met olieverf naar de originele beestjes; een zwarte kattin en een rosse kater.
De tram (en katjes) staan de komende weken/maanden in mijn etalage, totdat ze opgehaald worden en naar hun nieuwe thuis vertrekken.

Ander nieuws: kijk wie er terug is.
Yes, dat is juist: de Mercedes carrosserie is geschilderd en heeft een paar glanslaagjes gekregen. Deze week ga ik hem lichtjes polijsten en hopelijk kan ik hem in de nabije toekomst ook af verklaren.

Waar werk ik nog aan?
Wel, ik heb de slechte gewoonte om aan nieuwe modellen te beginnen voordat mijn huidige klaar zijn. Met als gevolg dat er zich 25-30 van mijn projecten in verschillende fases van afwerking bevinden. Ik moet deze eens beginnen afwerken. Ik heb dus een tank opgegraven (Amusing Hobby's ARL-44 in 1/35) die al geschilderd en gedecaled is, en waarvan de rupsen in mekaar zitten. Ik was ook al begonnen aan detailwashes. Al wat er eigenlijk nog moet gebeuren is verwering en finale afwerking.

Ik ben begonnen met de decals te verbeteren. Deze waren niet goed gelegd en er zaten overal luchtbubbels onder. Ik heb deze bubbels opengesneden en vervolgens met VMS decal solution de decal verzacht en met oorstokjes ingewreven zodat ze beter op het oppervlak liggen. Volgende stap is de uitlaten en rupsen. Ik gebruik Ammo-Mig producten (washes, pigmenten, droge-aarde effecten). Het ziet er goed uit tot nu toe en brengt het voertuig veel meer tot leven.

Als ik zo die foto bekijk, heb ik dringend een opbergdoos nodig voor al mijn verfjes en gereedschappen. Mijn bureau is een rommelboel...

Deze week heb ik grotere foto's gebruikt in de blog. Ziet het er beter uit?

Tot volgende week!
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.