Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 11.

Welkom bij blog post nummer 11! De lente is bijna in het land. Dat betekent langere dagen en meer licht om te modelbouwen!

De Mercedes carrosserie is opnieuw gespoten (alweer...). Ik moet hier echt wat meer effort in steken om het klaar te krijgen. Er ligt een coole moto ongeduldig te wachten onder mijn bureau om gebouwd te worden.


De tram is in de laatste weken werk aangekomen.

Aan de houten balkjes zijn handrails bevestigd en deze hebben houders nodig om die vast te houden. Enkele gaatjes moesten geboord worden in de 3mm brede balkjes. Een beetje een precisiewerkje, maar het is goed uitgedraaid. De balken zijn dan ingelijmd, en de onderkant gevuld en geschuurd. De onderkant van de tram heb ik dan geschilderd in dit mooie heldere lichtblauw.

San Francisco cable car. The wooden posts in front of the benches have been added.

Vervolgens de handrails zelf. Deze bestaan uit twee onderdelen: een geplooid stuk dat in een gaatje past in de opstap en een kleiner stukje dat tussen de bovenste houder en het dak past. De messing draad is dik genoeg om dit vrij moeilijk te maken. Met deftig gereedschap denk ik dat je dit makkelijk genoeg plooit, maar ik heb deed alles met de hand. De eerste stang heb ik geplooid en gepast en deze gebruikt als voorbeeld om de rest hetzelfde te plooien. Toch moest elke stang nog eens licht aangepast worden om het mooi te laten passen.

Brass handrails fitted to the brackets of the wooden posts.

De houders zijn iets te breed binnenin voor de messing, dus heb ik het gat gevuld met wat plastic putty zodat ze mooi vast op hun plaats hangen.

Detail of the top brackets showing white plastic putty holding the brass rods in place.

Wat nog overblijft is het schilderen van de stangen, aanbrengen van versieringen en lichten en bellen. De versieringen zijn deze gekrulde hoekstukken. Ik had weinig zin om die allemaal individueel met een penseel te schilderen, dus heb ik ze meegenomen naar huis en geairbrushed. Veel makkelijker en sneller!

A bunch of curly cornerpieces panted black. Also visible are some handholds and bell and light pots.

Mijn schatting van nog 2-3 weken werk zal waarschijnlijk correct zijn, dus verwacht binnenkort een blije uitroep van 'KLAAR!'.

Tot volgende week!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.