Wat ligt er op mijn werktafel? Deel 3.

Hallo!

Het werk aan het interieur van de Mercedes gaat vooruit. De rode lijntjes op de zetels zijn droog, er moeten nu nog lichtbruine lijntjes over de andere vierkantjes van het patroon.

Mercedes 300SL interior parts.

De carrosserie wordt nog gespoten. Er moet enkel nog een glanzende laag over. Volgende week zal ik meer kunnen tonen!

San Francisco tram: de buitenste banken zijn klaar. Eerst een goeie schuursessie om alles glad te maken:

Four sanded-smooth benches.

Vervolgens: een laagje Eiken kleur. Dit is zoals beits: een dunne, transparante laag die het hout een warme kleur geeft, maar toch de nerven behoudt en accentueert. Deze OcCre Dye is acryl en zo goed als geurloos.

Two benches dyed, two unpainted showing a markedly tonal difference.

Elke bank krijgt een metalen armleuning. Deze pasten helemaal niet, dus heb ik een klein houten blokje toegevoegd aan de middelste steun en in vorm geschuurd. De complete banken zien er zo uit:

The finished benches, showing off multiple colours and armrests.

Volgens OcCre moet de volledige achterzijde van de banken in het grijs. Ik heb ervoor gekozen om enkel de steunen in het grijs te verven en de planken zelf te kleuren in Eik.

De volgende stap is de binnenmuren. Deze komen in één stuk uit het raam en worden dan in drie kleuren geverfd aan de ene zijde, terwijl de andere opnieuw een Eiken kleur krijgt.

 The painted interior walls.

De binnenkant wordt in Eik gezet en hier heb ik mijn eerste fout gemaakt. De Oak Dye is zeer vloeibaar en als je teveel gebruikt, kunnen de houten onderdelen beginnen buigen. Dit is wat hier gebeurd is (je kan zien dat de rechtse muur niet meer plat op de tafel ligt). Ik heb ze over het weekend tussen papier en onder mijn doos verf gelegd, in de hoop dat ze recht zouden drogen. Dat is niet helemaal gelukt, maar met de andere onderdelen die er nog rond moeten, zal alles zichzelf wel rechttrekken.

 The backside of the walls. The right one is slightly warped and does not lie flush on the table.

Dit is de tram op dit moment: de banken staan op hun plaats (en hebben nog een laagje halfmatte vernis gekregen), de middenste muren zijn geassembleerd.

All pieces so far completed on the tram.

Wat nu volgt zijn de middelste banken en wat houtvuller voor de muren.

De Mercedes zou tegen volgende week bijna compleet moeten zijn.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.