Wat ligt er op mijn werktafel?

Wie de winkel reeds bezocht heeft, heeft het misschien al gemerkt: ik bouw zelf ook modellen. Ik denk dat het tijd wordt om een bouwblog te starten en iedereen mijn werk te tonen.

Wat ligt er op mijn werktafel?

Eerst en vooral: ik ben bezig met de Mercedes 300SL van Tamiya in schaal 1/24. Mijn eerste auto. Deze kan wel eens een mooie aanvulling in mijn etalage worden.Parts of the ongoing Mercedes build, displayed on top of the model's box.

Het werk is hier mooi vooruitgegaan. Het buizenframe is klaar en (met penseel) geschilderd. De motor en brandstoftank zijn gemonteerd. De carrosserie en enkele andere onderdelen liggen thuis om te airbrushen. Het interieur en de zetels worden nu geschilderd met olieverf. Olie heeft vrij veel tijd nodig om te drogen, dus ben ik begonnen met het volgende project:

De OcCre San Francisco tram (1/24 ongeveer).

Picture of the Occre San Francisco box top.

Mijn zus wou die graag bij haar thuis zetten, maar ze vroeg aan mij om hem te bouwen. OcCre modellen zijn grotendeels uit hout, met een aantal metalen onderdelen. Dit is een primeur voor mij. Ik heb altijd in plastic gebouwd, dus ik kijk uit naar de uitdaging.

Wat zit in de doos?

Een instructiegids met foto's, in het Spaans. Vertalingen worden op een apart vel geprint in verschillende andere talen (o.a. Engels en Frans):

Instruction guides, one with photos in Spanish, one plain text in English.

Laser gesneden houten onderdelen:

Several sheets of laser-cut wooden parts.

Een bundel houten latjes:

A bundle of woden strips, held together with elastic bands.

Een doosje met metalen en kleinere onderdelen:

A transparent plastic box containing metal and wooden small parts.

Een vel stickers en een vel transparant plastic voor de ramen:

A sheet of stickers and a (almost invisible) sheet of transparent plastic.

Ik ben gestart met het markeren van de onderdeelnummers en heb de vloer van de tram gelijmd aan de zijsteunen. In de volgende posts toon ik mijn vooruitgang.

Je kan de bouw ook live zien in de winkel. :-)

Terug naar blog

1 reactie

Reuze interessant!!!

Ria Huys

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.